Kuvateksti

      TAKAKANSI

Yksitoistavuotiaana Sanna näkee viiden ystävänsä suorittavan järkyttävän teon. Mukana on myös hänen isoveljensä Ville, joka on jo nuorena porukan kiistaton johtaja. Ville pystyy manipuloimaan ystävänsä tekemään lähes mitä haluaa. Sanna ei anna niin helposti viedä itseään ja heidän suhteensa muuttuu vaikeammaksi varsinkin, kun Sanna ymmärtää Villen käyttävän valtaansa väärin.

Ystävien tiet eroavat ja Sanna tie johtaa Brysseliin. Ville jää Suomeen luomaan yrittäjän ja liikemiehen menestyksekästä uraa. Samalla, kun Ville tekee uraa ja rahaa, hän ystävystyy matkoillaan venäläisen oligarkin Valerin kanssa. Yhdessä he suunnittelevat kammottavan sarjan väkivallan tekoja ympäri Eurooppaa, joiden tarkoituksena on suistaa vanha valta pois ja luoda oma järjestelmä tilalle. Villellä on oma projektinsa Suomessa. Sen vuoksi hän ottaa yhteyttä nuoruuden ystäviinsä ja kokoaa heidät Helsinkiin.

Pystyvätkö rikostutkijat Janne Laakso ja Tomi Gulsten Sekä Sanna pysäyttämään Isien pojat ajoissa. Pelko on todellinen, sillä venäläisiltä kadoksissa oleva ydinlataus tikittää jossain.
     TARINA

Isien pojat - romaanin ensiajatus oli tämä: mitä jos suomalaisiin koteihin alkaisi yhtäkkiä tulla suorina lähetyksinä terroristi-iskuihin rinnastettavia tekoja. Aluksi ajattelin, että kyseessä voisivat olla lähetykset vaikka Monacon F1 - kisasta tai jalkapallon MM - kisoista. Yhtenä vaihtoehtona mielessä pyöri myös Eurovision laulukilpailu. Päädyin kuitenkin ratkaisuun, jossa tapahtumat alkavat Suomesta, mutta ovat kuitenkin suorina lähetyksinä kaikkien kuultavina ja nähtävinä. Mutta ovatko nekin vain kulissia vielä suuremmalle pahalle?
     Romaanin nimi oli valmis ennen kuin ehdin kirjoittaa sanaakaan. Teoksen aloitus osui vuoden 2008 syksylle. Neljä vuotta vierähti, kunnes teos sai kannet sivujen suojaksi ja sivut "joutuivat" lukijoiden iloksi. Romaanissa esiintyvät Sanna ja Tomi ovat mielikuvitushahmoja, mutta omaavat esikuvansa tyttärestäni ja hänen miehestään. Vävylle en toki halunnut antaa liian suurta virkaa, ettei luulisi itseltään liikoja :) Samoin muutama muukin nimi on ystäpiiristäni lainattu uusiokäyttöön. Kiitokset heille siitä.
    Alkuasetelma on selkeä. Viisi nuoruuden ystävää perustavat jo nuorena salaseuran nimeltä Isien pojat. Joukon kiistaton johtaja on Ville, joka omaa loistavan kyvyn manipuloida ystäviään tekemään miltei mitä haluaa. Omassa nuoruudessani meitäkin oli lauma hyviä ystäviä, jotka kuluttivat aikaansa yhdessä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki olisi suoraan omasta elämästäni, ei toki. Vaikka kaikissa teoksissani osa tapahtumista on pieniä juttuja omasta elämästäni, niin tämä ei ole. Tulihan sitä kaikenlaista typerää ja onneksi harmitonta pikkuilkeyttä touhuttua, mutta ei mitään tällaista.
    Alkuvaiheessa oli helppo kirjoittaa, mutta sen jälkeen, kun tarina lähti viemään kirjoittajaa pitkin Eurooppaa, ei ollutkaan niin kivaa. Valtavat määrät karttaharjoituksia ja ihmettelyjä missä mikäkin tienoo on ja miten sinne pääsee. Via Baltica- kohtausta kirjoitin lehtiöön liikennepuiston ja Nahkurinkadun välisellä puistoalueella. Mukava kokemus sekin, kun aurinko paistoi ja kesäloma kului.
    Kaiken kaikkiaan Isien pojat on jännittävä ja mukaansatempaava rikosromaani, jota en kuitenkaan voi herkimmille lukijoille suositella. Muille suosittelen mielelläni, koska teos on parasta rikosromaania Karilta eikä luimistele lainkaan Remestä, Soininvaaraa tai muitakaan huippuja.

Kannen kuvan on ottanut Antti Hanhisuanto ja kannen kokonaisuus on syntynyt yhteistyössä Karin, Antin ja Jeninan kesken. Romaanin on kustantanut Nordbooks.